استان ایلام در غرب کشور قرار داد و ناحیه ای کوهستانی و نیمه گرم به شمار می رود. این استان دارای ۱۰ شهرستان بوده و از غرب با کشور عراق همسایه می باشد. یکی از شهرستان های دیدنی استان ایلام بدره است و ارتفاعات شمال کبیرکوه در آن قرار دارد. این استان دارای طبیعت بسیار دیدنی و جذابی است که می توانید می تواند دل هر گردشگری ببرد. تنگ کافرین بخشی از جاذبه های طبیعی دیدنی ایلام است و یکی از مهم ترین مناطق توریستی و تفریحی شهر بدره به حساب می آید. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره این پدیده دیدنی طبیعت هستید در ادامه باما همراه باشید
تنگه کافرین که تنگ کافرین هم نوشته میشود، با نامهای تنگه کافری و تنگه شداد شناخته میشود. مردمان محلی منطقه علت نامگذاری این مکان را مربوط به زمان حمله عربها میدانند و معتقدند بهدلیل مقاومت مردم در برابر عربها، این منطقه از طرف آنها به تنگه کافرین شهرت پیدا کرد.
تنگه کافری یکی از زیباییهای زاگرس به شمار میرود که پشت سد سمیره یا هینی مینی و در منطقهای کوهستانی و در میان کوههای کبیرکوه، دینارکوه و مانشت جای گرفته است. یکی از علتهای شکلگیری این تنگه و سایر زیباییهای ایلام، وجود همین ارتفاعات است. رودخانهای که در تنگ کافری جریان دارد از کوههای سربه فلک کشیده و استوار کبیرکوه سرچشمه میگیرد که پس از عبور از میان کافرین، خود را به رودخانه معروف سیمره میرساند. این رودخانه بههمراه چشمههای آب این دره را تشکیل میدهند. طول این تنگ رویایی دو کیلومتر است که در ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و با داشتن چشماندازی خیرهکننده به رودخانه و سد سیمره، یکی از پرطرفدارترین مکانهای دیدنی بدره محسوب میشود.
شاید جالب باشد بدانید که تنگه کافرین نیز در گذشته مورد توجه بوده است چنانچه بر اساس پژوهشهای باستانشناختی، این تنگه یکی از مهمترین استقرارهای این منطقه بوده است و در آن شواهدی از عصر نوسنگی تا دورههای آهن و حتی ساسانی نیز به دست آمده است. بقایای معماری شامل بنای ستوندار با ایوان و رواقهایی همراه با طاقهای قوسی شکل، طاقچهها، پایه ستونهای برجایمانده و بقایایی از کفهای گچی و گچبریهایی نفیس و اشیای فلزی از جمله یافتههای حاصل کاوشهای باستانشناسان در این تنگه است
جایجای تنگه کافرین پر از اعجاز و شگفتی است و تا چشم کار میکند میتوان زیباییهای طبیعت را دید. در یک کیلومتری ورود به این تنگه، برکه آبی به نام زمزم جریان دارد و در انتهای آن بقایای سدی به نام بره هله دیده میشود. جنگلهای افسانهای بلوط که مأمن و پناهگاه حیواناتی چون سنجاب ایرانی است، آبشار کافرین، غارهای متعدد مانند غار شداد، از دیگر هم جلوههای تماشایی این تنگه هستند.
در کنار طبیعت چشمنواز این مکان، تاریخ و گذشته نیز در این تنگه خودنمایی میکند و غنای فرهنگی و تاریخی تنگ کافری را به رخ بازدیدکننده میکشد. بقایای معماری و آثار باستانی و زیارتگاه جابر، گوشهای دیگر از دیدنیهای این تنگه حیرتانگیز را تشکیل میدهند.
بهترین فصل رفتن به تنگه کافرین چه فصلی است؟
پیشنهاد میدهیم چنانچه قصد سفر به تنگ کافری را دارید با توجه به سرد بودن این منطقه در فصلهای پاییز و زمستان؛ بهار و تابستان زمان مناسب است. طلاییترین ماهها نیز فروردین و اردیبهشت است؛ چراکه این منطقه از سرسبزی منحصربهفردی برخوردار است که علاوه بر دیدن طبیعت سرسبز، مناظر دلکش و چشمنواز و از نفس کشیدن در هوای مطبوع و پاک آن نیز خواهید لذت برد.